14 Ocak 2017 Cumartesi

Türkiye Teröre Yenilmeyecek

31 Aralık 2016 günü Türkiye’nin gündeminde ana konu yeni yıl heyecanıydı. O gün milyonlarca sosyal medya hesabında 2016’da yaşanan terör ve şiddet olaylarının 2017’de yaşanmamasını dileyen mesajlar yayınlandı.







Fakat yeni yıl, yine terörle başlamıştı. Yeni yılın henüz ilk saati dolduğunda, İstanbul’un tanınmış bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleştiği haberleri yayıldı. İstanbul’un merkezinde, makinalı tüfekli bir saldırgan gece kulübünün içine girmiş ve 7 dakika içinde 39 kişiyi katletmiş, 65 kişiyi de yaralamıştı.



Türkiye, tarihi boyunca terör olaylarına aşinadır. Son zamanlarda terör eylemlerinin artması ise, Türk insanı için beklenmedik bir durum değildir. Suriye’deki çatışma ortamı, terör örgütlerini çeşitli şekillerde beslemiş ve bu elbette Türk topraklarına da sirayet etmiştir. Bilindiği gibi çatışma ortamları, terör örgütlerinin yaşayacak ve gelişecek alan, güçlenecek imkan ve silah bulabilecekleri, kendilerine taraftar toplayabilecekleri başıbozuk ortamlardır. Dünyada çatışma ve iç savaşlar ne kadar fazla olursa, terör örgütlerinin sayısı ve eylemleri de o kadar çoğalacaktır. Çünkü şiddet daima şiddeti doğurur.



Dolayısıyla terör örgütlerinin derin devletler ve mafya yapılanmaları tarafından beslenmesini engellemek için yapılması gereken temel şeylerden biri, çatışan coğrafyalardaki ateşi dindirmektir. Bu, başta o ülkenin kendi halkları için gereken bir şeydir. Son dönemde Suriye’de gerçekleşen  ve ardından gerçekleşmesi umulan barış görüşmeleri bu konuda umut ışığı olmuştur.



Devamını Okumak için Tıklayınız






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder